„A gumicsont nem ilyen alakú, és nem így rágják” – ezért robbantottuk a Bese-ügyet – Válasz Online
 

„A gumicsont nem ilyen alakú, és nem így rágják” – ezért robbantottuk a Bese-ügyet

Borbás Barna
| 2024.09.12. | Podcast

A Válasz Online információi szerint férfi prostituáltak is részt vettek a Bese Gergőhöz köthető egyik melegpartin, melyről videófelvétel készült, és „az ő profiljuk is külön le van mentve” az ügyről szóló, felsőbb kormányköröket is megjárt aktában. Megújult és ezentúl Youtube-on is követhető podcastunk Bódis András kollégánk múlt heti, nagy hatású cikkének hátteréről szól. A műsorban a szerzővel vesszük sorra az írás nyomán hozzánk elért kérdéseket, kommenteket. Beszélgetőtársak: Magyari Péter és Borbás Barna.

Az adás meghallgatható a fenti lejátszóra kattintva. Ha az nem jelenik meg, közvetlen link itt. Ha egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, ide kattintsanak. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett iTunes-on, TuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található. A podcast mostantól Youtube-on is fent van!


Részletek a műsorból:

„Elsősorban azt gondoljuk, hogy ez egy újabb kormányzati gumicsont, amellyel hazánk legsúlyosabb problémáiról, a nem működő államról és az ipari szintű lopásról akarják elterelni a figyelmet” – írta Magyar Péter a Facebookon.

Bódis András: Itt nem erről van szó. „Hír az, amit valaki szeretne eltitkolni, minden más reklám” – tartja a régi újságírói mondás. Ezt az ügyet a Válasz Online azért hozta nyilvánosságra, mert határozottan az volt az érzésünk vagy tudásunk, hogy valakik el akarják titkolni. Az volt az észlelésünk, hogy a háttérben intenzív munka folyik azért, hogy ne jöjjön ki ez az információ. Személyesen is beszéltem több olyan emberrel – köztük Bese Gergő személyes ismerőseivel – , akik azt mondták, hogy Bese magabiztos, hiszen tudja magáról, hogy ő a „Fidesz papja”.

Magyari Péter: A gumicsontjelenség a magyar politikában velünk van, de semmi nem utalt arra, hogy itt ezt kellene látnunk. Ugyanis olyan gumicsontot érdemes bedobni mindig az érdekelt oldalnak, ami neki nem fáj. Már csak onnan is látszik ez, hogy úgy jutott el a történet Andráshoz, hogy megpróbálták eltussolni. […] Összefoglalva: a gumicsont az nem így néz ki. Nem ilyen alakja van, és nem így rágják.

„A Válasz Online információi szerint a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely azt hivatott bizonyítani, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt” – így kezdődött a cikk múlt pénteken. Mit jelent az, hogy „akta”? Titkosszolgálati dokumentum? Ki készítette?

Bódis András: Az akta kifejezés azt jelenti, hogy egy kép- és videógyűjtemény egy számítógépes rendszerben vagy felhőben, ahol szisztematikusan le van válogatva Bese Gergő másik élete, és az erről szóló bizonyítékok. Olyan szintig egyébként, hogy az egyik melegparti több résztvevőjének a profilja is megjelenik, és az is látszik, hogy voltak köztük férfi prostituáltak. […] Azt nem tudni, hogy ezt ki állította össze, így azt sem állítom, hogy titkosszolgálati termék lenne, mert nincs az elején vezetői összefoglaló, meg nincs körülírva a történet. De elég szisztematikusan össze van rakva.

„A Válasz Online kéjes örömmel vesézte ki Bese ügyét” és „Semmi más cél nincs, csak ártani az egyháznak” – szól a két komment.

Bódis András: Személyesen elmondhatom, hogy semmi ilyesmi témával nem foglalkozom, ha nem kényszerít rá ilyen mértékben az élet, mint most. Nagyon távol áll tőlem, hogy „kéjes örömmel” vessem bele magam bármi ilyesmibe. A másik kommenthez: nem is tudom, hogy hogyan sikerült így olvasni ezt a cikket. Ebben az ügyben az egyház sokkal kevésbé sérül, mint a politika, mert a Bese Gergő a nyilvánosság számára sokkal inkább, „a Fidesz papja” volt. Az egyházból meg az látszott, hogy még a Fidesz papjára is ugyanazok a szabályok – vagy még szigorúbb és gyorsabban érvényesített szabályok – vonatkoznak, mint egy átlag plébánosra. Annál erősebb egy szervezet nem tud lenni, mint hogy gyorsan leküzd egy válsághelyzetet.


Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon! Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>

#Bese Gergő#egyház#homoszexualitás#NER