Összeállt újságíró-tanfolyamunk oktatói stábja – ne maradjon le a jelentkezésről! – Válasz Online
 

Összeállt újságíró-tanfolyamunk oktatói stábja – ne maradjon le a jelentkezésről!

A szerk.
| 2024.09.13. | A szerk

Szeptember 28-án szombaton indul a Válasz Online újságíró-tanfolyama. Összeállt az oktatók köre, nem akármilyen csapat várja a hallgatókat! Mi pedig őket, van még néhány szabad helyünk. Ne maradjon le, jelentkezzen most!

A Válasz Online ötödik alkalommal indítja el újságíróképzését, amelynek során 10 hétvégén, 10 tematikus napon, 10 válaszos kolléga fogadja a hallgatókat – és a vendégoktatókat. 

Ablonczy Bálint a Heti Válasz volt főszerkesztőjével, Borókai Gábor korábbi kormányszóvivővel az újságírók értékválasztásáról és az ezzel kapcsolatos konfliktusokról beszél majd. 

Bódis András a tényfeltáró napon a Telexhez igazolt Dezső Andrással mutatja meg a műfaj mesterfogásait. 

Borbás Barna vendége Nick Thorpe, a BBC közép-európai tudósítója és Gorondi Pál, a Szabad Európa magyar irodájának szerkesztője lesz.

Élő Anita a Magyar Hang lapigazgatójával, Lukács Csabával segít abban, milyen témához milyen médiaműfajt válasszunk. 

Laky Zoltán „vállalati” napján Szöllősi Györgyi, az Egyenes beszéd főszerkesztője arról beszél majd, mennyire határozza meg az újságírói munkát, hogy az ATV egyszerre hír- és kereskedelmi televízió.   

Magyari Péter „híres” szombatján Tóth-Szenesi Attilával, a 444, korábban a Telex és az Index newsroomjának vezetőjével mutatja be a hírszerkesztés alapelveit. 

Sashegyi Zsófia portréinterjús napján Veiszer Alindával avatják be a hallgatókat, mikor kell előhúzni, és mikor eldobni az előre végiggondolt kérdéseket, mert az interjú nem várt fordulatot hoz. 

Stumpf András interjú-workshopjának vendége meglepetés, de annyit elárulunk, hogy élőben és Andrással közösen fognak a hallgatók interjút készíteni.

Vörös Szabolcs a podcastnapon mini stúdiót épít a Műhelyben, és a hallgatóknak kemény döntést kell hozniuk: vele üljenek mikrofon elé, vagy Tóth Szabolcs Töhötömmel tartsanak Az élet meg minden stúdiójába. (Igen, máris halljuk a kérdést, de nem, mindkettőt nem lehet.) 

Zsuppán András a filmkritika napot a telexes Klág Dáviddal közösen tartja, amin a hallgatók egy kiválasztott filmet vagy sorozatot elemeznek.

Nem teljes a névsor, mert mindent azért nem árulunk el előre. A tanári lista tehát  kész*, de van még néhány üres hallgatói székünk. Talán éppen Önre vár.

Jelentkezés szeptember 20-ig, vagy az üres helyek elfogytáig a szerk@valaszonline.hu címen. A leggyakoribb felvetődő kérdésekre választ itt talál.

Ne feledje, előfizetőink 25 ezer forint kedvezményt kapnak! Legyen a Válasz támogatója a kedvezményekért! 

*A változtatás jogát fenntartjuk. 

#Ablonczy Bálint#Az élet meg minden podcast#Bódis ANdrás#Borbás Barna#Borókai Gábor#Dezső András#Élő Anita#Gorondi Pál#hírszerkesztés#interjú#kereskedelmi televízió#Klág Dávid#Laky Zoltán#Lukács Csaba#Magyari Péter#Nick Thorpe#podcast#portréinterjú#riport#Sashegyi Zsófia#Stumpf András#Szöllősi Györgyi#tényfeltárás#Tóth Szabolcs Töhötöm#Tóth-Szenesi Attila#Veiser Alinda#Vörös Szabolcs#Zsuppán András