Toroczkai szerint ő áll „valójában” Magyar Péter mögött – vendégünk Radnai László – Válasz Online
 

Toroczkai szerint ő áll „valójában” Magyar Péter mögött – vendégünk Radnai László

Stumpf András
Stumpf András
| 2024.10.24. | Podcast

A Tisza Pártnak állítása szerint nem dolgozik, tanácsot sem ad Radnai László, akit a kormánysajtóban a nemzetközi háttérhatalom Magyar Péter mögött álló titokzatos háttérembereként festettek fel Toroczkai László Mi Hazánk-elnök szíves közlései nyomán. A nyugdíjas reklámszakember a hírbehozása óta egyszer sem szólalt meg nyilvánosan – most, a HetiVálasz friss adásában beszél először a Tiszáról (amelynek alelnöki tisztét fia, Radnai Márk tölti be), valamint korábbi politikai megbízásairól SZDSZ-től Fideszen át a Jobbikig. Akik kérdezik: Ablonczy Bálint és Stumpf András.

Az adás meghallgatható a fenti lejátszóra kattintva. Ha az nem jelenik meg, közvetlen link itt. Ha egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, ide kattintsanak. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett iTunes-on, TuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található. A podcast Youtube-on is fent van!


Ki áll valójában Magyar Péter mögött? – a kérdés tavasz óta foglalkoztatja a magyar közvéleményt. Hogy létezik ilyen, a szálakat a háttérből mozgató titokzatos, nagy hatalmú figura, azt a Tisza Párt elnökének exbarátnője, Vogel Evelin csak név nélkül állította, Toroczkai László azonban rá is mutatott az állítólagos bábmesterre, Radnai Lászlót nevezve meg. A Mi Hazánk-elnök szerint a Jobbik egykori kommunikációs vezetője, a Tisza-alelnök Radnai Márk apja irányította át a Jobbik erőforrásait a Tiszába, a globalista háttérhatalom képviselőjeként még utóbbi európai néppárti tagságát is kijárta, egyszóval ő a valódi aktor a Magyar Péter mögött. Toroczkai állításait a teljes kormánysajtó terítette, többek között azokat az utalásokat is, amelyek Radnai Lászlónak még a Kádár-érában betöltött szerepére utaltak – sejtetve, hogy rajta keresztül valamiféle szolgálatok is szerepet játszhatnak a Tisza mai, látványos sikerében. A megnevezett „titokzatos háttérember” eddig nem szólalt meg, elsőként most, a Válasz Online heti podcastadásának vendégeként válaszol Ablonczy Bálint és Stumpf András kérdéseire. A HetiVálasz 249. adásában Radnai László beszámol arról, hogy került fiatalemberként, a ’80-as években a titkosszolgálatokkal hírbe hozott Chemolimpexhez, hogy létezik, hogy a rendszerváltás után az SZDSZ-től a Fideszen át a Jobbikig dolgozott pártok stratégiáján és „márkázásán”, s elárulja azt is, a Gyurcsány-féle MSZP-nek miért nem dolgozott soha. Választ kapunk végre a nagy kérdésre is, hogy a Tisza Párttal milyen kapcsolatban van. Mint mondja: a párt nagygyűlésein többször részt vett már hallgatóként (adásunk felvételekor, október 23-án délelőtt az aznapi Tisza-rendezvényre is készült éppen), de nyugdíjasként él Esztergomban és semmilyen tanácsot a pártnak nem ad. Merthogy a Tisza nem is kért tőle ilyet.

Ellentétben a Fidesszel, amelynek két alkalommal is dolgozott – utoljára 2007-ben. Radnai szerint az akkor elvégzett nagymintás kutatás alapozta meg a 2010 utáni kormányzást, csak Orbán Viktor a magyar nép attitűdvizsgálatából éppen ellenkező politikai következtetésre jutott, mint amit az akkor a párt stratégiáján dolgozó, Radnait is magában foglaló kör kívánatosnak tartott volna.

Radnai beszámol arról is, hogy került a Jobbik környékére két alkalommal is: először a kezdeteknél, 2003 körül, majd 2016-ban Vona Gábor hívására, ami után a párt kommunikációs főnöke is lett – elárulja azt is, miért volt lehetetlen átalakítani a Jobbik arculatát a 2018-as választásokig.

Milyen kapcsolatot ápolt Radnai Toroczkai Lászlóval, valamint a párt akkori háttéremberével, Simicska Lajossal? És a Radnaival egy időben egy házban lakó Rogán Antallal? Mi köze Radnainak a korábban SZDSZ-líbling, ma a letelepedésikötvény-bizniszben is elhíresült Rogán- és Habony-barát Shabtai Michaelihez? (Nagyon is sok.) Aztán: miben hibázott szerinte a Tisza Párt?

Válaszok a HetiVálasz friss adásában.


Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon! Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>

#Chemolimpex#Fidesz#Jobbik#Magyar Péter#Radnai László#Radnai Márk#Rogán Antal#Shabtai Michaeli#Simicska Lajos#SZDSZ#Tisza Párt#Toroczkai László