Válasz Online
 

Kedves Viktor, Péter, Ferenc! Bocs, hogy élünk!


Egy kis irodalmi pletykálkodás – Szécsi Noémi új nőtörténeti könyvéről


Óriási érdeklődés: elkapkodták az őstörténetes Válasz Offline-t, már készül a második kiadás!


A Válasz Online több hónapos kutatás után bemutatja dr. Lajti négy életét: a titkosrendőrt, a klinikai szakpszichológust, az ékszerkereskedőt és a magyarországi metoo-t kirobbantó botrány (a Sárosdi Lilla-, avagy Marton László-ügy) hátterében feltűnő figurát. Émelyítő történet következik, csak felnőtt olvasóknak.

Bővebben >>>

Különleges élményben lehet része annak, aki most látogat el Tihanyba: betekinthet a 11. századi altemplom éppen zajló felújításába, amelynek eredményeként a magyar történelem egyik legfontosabb emlékhelye születik újjá. Tihanyban a héten záró kiállításon annak az éveken át tartó tudományos kutatásnak az eredményeit is bemutatták, amely rengeteg új információt tárt fel az államalapítás korának bencés monostorairól, és amelyben sikerült minden kétséget kizáróan azonosítani I. András király és fia csontjait.

Bővebben >>>

A magyar kormány az Európai Bizottsággal karöltve hajlandó lenne Azerbajdzsánból zöld áramot szállítani Georgián és Románián keresztül Magyarországra, még akkor is, ha ehhez a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékét kell megépíteni. A fő kérdés, hogy egyáltalán létezik-e azerbajdzsáni zöldenergia? A rövid válasz az, hogy nem.

Bővebben >>>

Mikulás Ferenc producerként segítette a Magyar népmesék, a Vízipók-Csodapók, a Mátyás király meséi és a Toldi elkészültét is. A Kecskemétfilm alapító ügyvezetője 53 év után köszönt le június elején. 56-ról, rendszerváltásról és a magyar animáció helyzetéről is beszélgettünk vele.

Bővebben >>>

Az ellenzéki pártok bizalmatlansági indítványát előzte meg Macron francia államfő az előrehozott választások kiírásával, ám a döntése saját csapatait zilálta szét és a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés hatalomrajutását segítheti elő. A most vasárnap tartott időközi választás első fordulója toronymagas esélyese a radikális jobboldal, de kétséges, hogy abszolút többséget szerez-e a Nemzetgyűlésben. Helyzetjelentés Párizsból.

Bővebben >>>

Az önkormányzati választáson a Fidesz több olyan középvárost is elveszített, amelynek az elmúlt években válságba került a kórháza. A Válasz Online Keszthelytől Orosházáig, Mosonmagyaróvártól Pápáig mutatja be, az egészségügy krízise hogyan vált fő kampánytémává ott, ahol a kórház nem pusztán gyógyító hely, de a helyi identitásnak is fontos része.

Bővebben >>>

Ha van elhasznált, mindenki által túlságosan is jól ismert szimbólum, akkor az a szív. Ennek az egyszerű jelképnek a mélyére nézett Dyekiss Virág.

Bővebben >>>

Balog Zoltán 2012 és 2014 között időarányosan 2,5-szer annyit utazott külföldre Novák Katalinnal – akár kettesben –, mint a következő kabinetfőnökével. 2014 és 2018 között a már államtitkár Novákkal pedig többször ruccant el, mint az összes többi Emmi-államtitkárral együttvéve a hatéves miniszteri időszakában.

Bővebben >>>

Miután úgy tűnik, a „lázadók internacionáléja” megint nem veszi be Brüsszelt, Donald Trump győzelmétől várhatja a békepárti fordulatot Orbán Viktor. Az exelnöknek megvan minden esélye, hogy visszaköltözzön a Fehér Házba. Csakhogy bár sokan azt várják, hogy megválasztása esetén rövid úton átengedi Ukrajnát Vlagyimir Putyinnak, ezt a képet számos tényező árnyalja.

Bővebben >>>

„Egy hosszú és kiábrándító korszak most lassan véget ér. A következő sem lesz sokkal vidámabb, mert az ország olyan kényszerpályára került, amelyről egyre nehezebb lesz letéríteni, de most elkezdik újraosztani a lapokat” – mondja Lányi András a jövőről. Interjú.

Bővebben >>>

A magyar utánpótlásképzés erejét vagy éppen éles szemű menedzserek munkáját érdemes dicsérnünk az Eb-szereplésért veretlenül megvívott selejtezősorozat után?

Bővebben >>>

A nagybankok körében is elterjedt ESG szempontok a hitelkockázatok elkerülésére koncentrálnak, nem arra, hogy a világot jobbá tegyék – mondja Fáy Zsolt, a MagNet Bank elnöke. A 29 éves közösségi bank alapítói már kezdetben leszögezték, hogy politikamentesen fognak működni, de a mai magyar valóságban az áttételes politikai kötődéseket gyakran nem lehet kikerülni. Interjú.

Bővebben >>>

Nem igazi párt, nem mozgalom. Egyetlen használható kifejezés van az EP-választáson 1,3 millió szavazatot gyűjtő Tisza leírására: politikai törzs. Az Orbán-rendszer kitermelte a saját maga „ellentörzsét”. Ez a működésmód az első sikerekig repítette a Tiszát, de óriási kockázata is van. Elemzés.

Bővebben >>>

Nagyvárosok, ahol a Tisza előzi a Fideszt; szétszavazó budapestiek; minimális különbségek kulcsfontosságú esetekben. Rég volt ilyen izgalmas választás Magyarországon, rég voltak ennyire érdekes eredmények. Mutatjuk a választás legmegdöbbentőbb számait.

Bővebben >>>

Örömmel hirdetjük minden kedves olvasónknak, hogy kiadványaink az Osiris partnerségében ott lesznek a június 13-án, csütörtökön kezdődő 95. Ünnepi Könyvhéten! Az ötödik születésnapunkra készült első Válasz Offline bookazine, a nemrég megjelent őstörténetes második szám és az Első gól – Borbás Gáspár élete is megvásárolható a nagymúltú könyvkiadó standján, a budapesti Vörösmarty téren, csütörtökön 16 órától vasárnap zárásig.

Bővebben >>>