Válasz Online
 

18 ok, amiért Orbán Viktor köszönetet mondhatna Brüsszelnek árvízügyben


A rezsivédelmet megsebesítette, az ársapkát felsegítette – a háború hatása az energiára


Ez az árvíz figyelmeztetés: meg kell végre építeni a Nánási úti gátat


„Számomra mindaz, amit manapság átélünk: a forróságban megfúló gyümölcsfák, a hirtelen lecsapó viharos orkánok, a meglepetésszerű lehűlések annak a világnak az elmúltát jelzik, amelyet oly nagyon szeretek, s amely ember és természet azonosságán alapul.” Papp István történész Válasz Online-nak küldött esszéje ember és természet kapcsolatáról, meg a pálinka több arcáról.

Bővebben >>>

Kurucz Marion elvégezte a képzést, netflixes sorozatokban, amerikai és európai filmeken is dolgozott. Állítja, nem fölösleges ez az új szakma, mert valóban megmentheti egy színész testi-lelki épségét, ha odafigyelnek rá, milyen helyzetekbe kerül egy forgatás során. Már az is sokat segít, ha előre megbeszélik, kinek milyen testrészét érintheti meg a másik és mi az, amit kerülnie kell. Interjú.

Bővebben >>>

A mérések kezdete óta regisztrált legmelegebb nyár után az évtized árvize vonul végig Magyarországon – hogy lehet ez? Pótolják-e az óriási őszi esőzések az aszályban elvesztett talajnedvességet? Éghajlatkutató, vízgazdasági elemző és ökológus segítségével válaszolunk a legfontosabb kérdésekre.

Bővebben >>>

Vészesen fogy az idő a főváros jövőjét biztosító megállapodások megkötésére, de azok még a Tisza és a kétfarkú kutyák között is megrekedtek. Ami ugyanis a pozícióhajhászás ellentétének látszik kívülről, az másfelől a felelősségvállalás hiánya. Háttér.

Bővebben >>>

A Válasz Online munkatársa személyes emlékeket is őriz a franciák új miniszterelnökéről, s most megmutatja, hogyan lett kormányfő a már leírt Michel Barnier-ből.

Bővebben >>>

Nyitott koporsó a folyóparton. Gyertyafény a sötétben. Esküvő és gyász. Katonavallomások. Orosz fenyegetésben ürülő város. Közben rossz hírek mindenhonnan. Ungvár–Kijev–Krasznohrad–Pokrovszk. Oda-vissza 3000 kilométer. Végigjártuk 11 nap alatt.

Bővebben >>>

A Nyugati Meki a rendszerváltás korszakának ikonikus helye volt, egy egész nemzedék számára jelentette a Nyugatot a 20. század végén. A mostani felújítás végleg eltüntette az akkori posztmodern átalakítás nyomait. Hűvös, kissé személytelen belső tér jött létre, ami a McDonald’s új globális imidzséhez illeszkedik, de az egykori pályaudvari étterem térélményét is jobban visszaadja.

Bővebben >>>

Szeptember 28-án szombaton indul a Válasz Online újságíró-tanfolyama. Összeállt az oktatók köre, nem akármilyen csapat várja a hallgatókat! Mi pedig őket, van még néhány szabad helyünk. Ne maradjon le, jelentkezzen most!

Bővebben >>>

Könnyen lehet, hogy a Horváth-ház, amelynek lépcsőit Vörösmarty, Petőfi, Arany és Jókai koptatták, ahol kikiáltották a magyar sajtószabadságot, és ahol az első igazi irodalmi kávéház asztalai mellett Vajda János, Reviczky Gyula vagy Benedek Elek üldögéltek, a szomszédos Nemzeti Kaszinó sorsára jut majd: tönkremegy, lebontják, és lélektelen irodaház épül a helyére – írja Nyáry Krisztián. A 207 éves házról szóló szöveg, amely egyelőre csak a Válasz Online-on olvasható, Nyáry ősszel megjelenő, Itt kávéztak ők című könyvének fejezete.

Bővebben >>>

Az újraválasztott bizottsági elnök tegnap kénytelen volt elhalasztani a bejelentését arról, hogy az egyes országok biztosainak milyen pozíciót ajánl. A tagállamok egyrészt nem olyan jelölteket küldtek, amilyeneket kért; másrészt az EP pártjai is zsarolják, miközben igen ambiciózus programja alapján jelentősen megerősítené a Bizottság hatalmát. Exkluzív háttér a brüsszeli boszorkánykonyhából.

Bővebben >>>

Történet bélvarrógépre, hiányzó 3/0-ás műtéti fonálra és arra, mi történik akkor, ha egy kórházban elromlik a lift.

Bővebben >>>

A Válasz Online ősztől új tanfolyamot indít a média világa iránt érdeklődők számára. Gyakorlatias eszköztárat kínálunk a modern újságírás írásos és szóbeli műfajaihoz.

Bővebben >>>

Oktatáskutatóként most jelent meg könyve, nem mellesleg pedig örökbefogadott gyerekét melegként nevelő kiugrott szerzetes Mészáros György. Ugyan ki lehetett volna alkalmasabb interjúalanynak a mobilok iskolai kitiltásának idején, valamint Bese Gergő kormánypap lapunk általi lebuktatása után, mint ő?

Bővebben >>>

Szerkesztőségünk 2024 szeptemberében újabb mérföldkőhöz érkezik: életet lehelünk YouTube-csatornánkba és ezentúl minden csütörtökön közzétesszük podcastadásainkat videós formátumban is. Ne csak olvassanak és hallgassanak – mostantól nézzenek is minket! Premier: szeptember 12. csütörtök.

Bővebben >>>

Zsoldos Attila: „Csépe Valéria álláspontjában a féligazságok kimondása a teljes igazság elhallgatásával keveredik. Írásom célja a Válasz Online olvasóinak tájékoztatása olyan akadémiai kérdésekről, amelyek aligha számítanak közismertnek.”

Bővebben >>>